Boomstamtafels2018-12-05T11:06:58+01:00

Boomstamtafels

Authentieke houten tafels hebben een mooie natuurlijke uitstraling door de structuur in het hout. In een boomstamtafel komt dit nog meer naar voren omdat de bladen uit één stuk zijn zodat de nerftekening goed te volgen is. Samen met de vorm van de boom haal je de natuur in huis, een echte eyecatcher in de ruimte.

Unieke ontwerpen, strakke lijnen, stoere materialen en eigenzinnige vormen kenmerken onze producten. En daarbij luisteren wij naar de wensen van de klant. Het resultaat is een bijzonder krachtige collectie, met karakter, die zeer zeker de moeite waard is om te bekijken.

Materiaal

Bij Tafel en meer kunt u terecht voor boomstamtafels van eikenhout. De bomen worden gekapt door onze vaste houtleveranciers in Frankrijk en Duitsland die met respect voor de natuur werken. Zo moeten bijvoorbeeld zieke bomen toch al worden gekapt. Wanneer de boom is gekapt, wordt de stam in de lengte gezaagd in planken van 7 tot 8 cm dik. Bij deze dikte is de kans op scheuren en trekken het kleinst. Een mooie scheur geeft een blad vaak een natuurlijke en doorleefde uitstraling die een boomstamtafel zo karakteristiek maakt. Onregelmatige randen, de jaarringen die over de lengte van de tafel zijn te zien en hier en daar knoesten van afgebroken takken of andere beschadigingen die tijdens het leven van de boom zijn ontstaan door invloeden van buitenaf maakt ieder blad uniek.

Ambachtelijk maatwerk

Gekapte bomen die bij ons aankomen, laten we eerst rustig drogen aan de lucht. Het duurt 2 tot 3 jaar voor al het vocht eruit is getrokken. We bewerken de bomen handmatig en zo weinig mogelijk met machines. Ambachtelijk maatwerk met de natuur als belangrijkste designer en vervolmaakt door vakmensen met een grote voorliefde voor het natuurlijke product hout is onze passie. Zo kunnen we een boomstamtafel een zo natuurlijk mogelijke vorm geven. Als eerste verwijderen we de schors. Vervolgens wordt de boomstamblad geschaafd en geschuurd. Als de boomstamtafel op de gewenste lengtemaat is, kan de tafel worden afgewerkt volgens de wensen van de klant. Ten slotte maken we de tafel vast aan het onderstel of zetten we er poten onder. Zo geven we een unieke sfeer aan elk interieur.

Enthousiasme en meedenken in de wensen van de klant staat bij ons centraal.