Eiken tafels2018-12-05T11:08:51+01:00

Eiken tafels

Eiken is een fantastisch natuurproduct wat ideaal te verwerken is met de aller mooiste tafels als resultaat. Eiken is hard en laat zich relatief eenvoudig verwerken. Door deze veelzijdigheid is eiken één van de meest verwerkte houtsoorten in de meubel industrie. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven het hout haar karakter. Ook kleine haarscheurtjes en noesten dragen bij aan de mooie natuurlijke uitstraling van een eiken tafel.

Ook op het gebied van maatwerk tafels opgebouwd uit planken  zijn er bij Tafel en meer talloze mogelijkheden. Mede door de grote collectie hout afwerkingen, stijlen en grofheden, kunt u uw tafel geheel naar wens samenstellen. U kunt bij ons bijvoorbeeld kiezen voor rustiek eiken, of oud eiken wagondelen, zelfs foutvrij eiken behoort bij ons tot de opties. Voor onze maatwerk tafels werken wij uitsluitend met massief eiken planken , op deze manier zal de tafel een stoere, robuuste uitstraling krijgen, met de verder te maken keuzes in afwerking volgens uw wensen, geeft u uw tafel een persoonlijke twist.

Verwerking eiken planken

Minstens 100 jaar duurt het, voor de stam van een eik dik en sterk genoeg is om er een tafel met planken van te maken. Het hout wordt zorgvuldig geselecteerd uit duurzaam beheerde Duitse en Franse productiebossen. Alleen het mooiste en beste hout wordt uitgezocht en gaan naar de zagerij. Na het drogingproces worden de juiste planken uitgezocht om er uw geheel op maat gemaakte tafel van te maken. Schaven op de gewenste dikte en schuren met de juiste korrel zorgen ervoor dat het blad de uitstraling krijgt die u voor ogen heeft. Afwerking met een beschermlaag  naar keuze geeft een extra uitstraling aan uw blad en sfeer aan uw interieur.

Uw eigen ontwerp

Unieke/eigen ontwerpen, strakke lijnen, stoere materialen en eigenzinnige vormen kenmerken onze producten. En daarbij luisteren wij naar de wensen van de klant.

Schroom niet om ons uw wensen kenbaar te maken vaak is het mogelijk deze te realiseren en anders proberen wij mee te denken in oplossingen.

 

Enthousiasme en meedenken in de wensen van de klant staat bij ons centraal.